Ελαιοκανθάλη & Ελαιασίνη

Το THALLON είναι ένα ελαιόλαδο που  έχει  πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε δύο από τις πιο κύριες φαινόλες, την  Ελαιοκανθάλη  &  την Ελαιασίνη.
Οι πολυφαινόλες  ελαιολάδου συμβάλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Το σύμπλεγμα Ελαιοκανθάλης, Ελαιασίνης και παρεμφερών φαινολών που περιέχεται στο THALLON, με την παραπάνω συγκέντρωση, έχει προστατευτικές ιδιότητες για την υγεία μας που επιδρούν θετικά στην πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ. Με βάση την πιστοποίηση της συγκέντρωσης των πολυφαινόλων στο ελαιόλαδό μας, τα ευεργετικά αποτελέσματα στο καρδιαγγειακό σύστημα εξασφαλίζονται με την συνιστώμενη ημερησία πρόσληψη να ανέρχεται στα 20g ελαιολάδου.

Τι αναφέρουν οι επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ελαιοκανθάλη:

«Η ελαιοκανθάλη αποδεικνύεται προστατευτική και αποτελεί πιθανή μελλοντική θεραπεία της νόσου Alzheimer, καθώς τροποποιεί μια ειδική πρωτεϊνη και βοηθά στον καθαρισμό του εγκεφάλου από τις τοξικές πρωτεΐνες που σχετίζονται με την νόσο.»

Δημοσίευσεις επιστημονικών μελετών:
- PittJetal, ToxicolApplPharmacol. 2009
- Abuznait et al, ACS Chem. Neurosci. 2013 - Monti et al, J. Nat. Prod. 2012 - Li et al, J. Neurochem. 2009
- Hisham et al, ACS Chem. Neurosci. 2015

 

«Μελέτη που έγινε σε ανθρώπους έδειξε ότι βοηθά στη μείωση των θρομβώσεων, καθώς προκαλεί μείωση της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων»

Δημοσίευση επιστημονικής μελέτης:
Karan Agrawal et al., Journal of Functional Foods 36 (2017) 84–93.

 

«Η ελαιοκανθάλη εμφανίζει παρόμοια αντιφλεγμονώδη δράση με αυτή της ιβουπροφαίνης, ενός ισχυρού αντιφλεγμονώδους φαρμάκου, παρ’ ότι χημικά διαφέρουν πολύ.»

Δημοσίευση επιστημονικής μελέτης:
Beauchamp GK et al, Nature. 2005 Sep 1; 437(7055):456.

 

«Η ελαιοκανθάλη εμφανίζει έντονες αντικαρκινικές ιδιότητες σε ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα, καθώς μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, ανέστειλλε την ανάπτυξη του όγκου και ταυτόχρονα προκάλει τον θάνατο πολλών καρκινικών κυττάρων.»
Δημοσιεύσεις επιστημονικών μελετών:
- LeGendre et al, Molecular & Cellular Oncology 2014
- Elnagar AY et al, Planta Med. 2011 Jul;77(10):10139. - Tiemin Pei et al, Oncotarget, 2016, Vol. 7, No. 28, 43475-91
- Cassiano C et al, Nat Prod Commun. 2015 Jun;10(6):10136.
- Fogli S, Nutr Cancer. 2016 Jul;68(5):8737
- Int J Oncol. 2017 Aug;51(2):533-544
- Eur J Pharmacol. 2017 Sep 5;810:100-111. doi: 10.1016/j.ejphar.2017.06.019. Epub 2017 Jun 15
- Oncol Rep. 2017 Jan;37(1):483-491. doi: 10.3892/or. 2016.5270. Epub 2016 Nov 23.

Τι αναφέρουν οι μελέτες σχετικά με την ελαιασίνη:

«Η ελαιασίνη, ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, προστατεύει τα ερυθροκύτταρα από την οξείδωση και κατ’επέκταση από την καταστροφή τους.»

Δημοσίευση επιστημονικής μελέτης:
Paiva-Martins F et al, MolNutr Food Res. 2009

 

«Η ελαιασίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της αθηροσκλήρωσης, που αποτελεί την σημαντικότερη αιτία εγκεφαλικού ή εμφράγματος.»

Δημοσίευση επιστημονικών μελετών:
- Marek Naruszewicz et al, Current Pharmaceutical Design, 2015
- Filipek A et al, Phytomedicine. 2015.